torsdag 17 november 2011

Joe Pesci

Efter solsken kommer regn. Här i Philadelphia har det i och för sig regnat mest hela tiden. På morgonen sprang jag The Rocky Run, alltså uppför trapporna till Philadelphia Museum of Art. Det kändes lika delar stort och lökigt. Åt sen bacon och ägg på stamstället här i stan, ett sånt där ställe där servitriserna lär sig vad man vill ha efter ett besök. Hade de använt den minnestekniken i high school hade de kanske haft en universitetsexamen.

Dagen tillbringades med att se historiens vingslag och lära mig mer om USAs födelse. Såg till exempel Independence Hall, där Declaration of Independence och konstitutionen skrevs under. Tror också det var här som Bloodhound Gang skrev Fire Water Burn.

På kvällen promenerade jag genom South Philly till Connie's Ric Rac, en väldigt charmig rockklubb där det var en open mike. För musiker, visade det sig. Jag var ende komiker, men man är ju ändå lite envis och tänker att det här kan jag nog få att funka. Det kunde jag inte. Jag hade annars ett par bra lokala skämt, bl a ett om att Jesse Jackson ville ha en staty av Joe Fraisier i stan, hans argumentation var att Rocky har en staty, och han är inte ens på riktigt. Medan jag menade att Rocky gjort mer för min bild av Philadelphia. och om man följde den logiken så borde de skaffa en staty av Tom Hanks, liggandes helt utmärglad och aidsig i en sjuksäng. Allt i brons, naturligtvis.

Men trots detta och mycket annat kul så svängde det verkligen inte. Efter ett tag var det en Joe Pesci-liknande snubbe i shorts som skrek till mig att gå av scenen. Jag käftade lite med honom, körde ett par skämt och gick sen av. Tog ett par öl för att dränka mina sorger, snackade med några trevliga locals och vandrade ensam hem i natten. "On the streeeeets of Phiiiiladelphia"

Inga kommentarer: