söndag 29 augusti 2010

Lunds humorfestival dag 1

Anagram, kanske mest kända för att vara Hipphippkillarna Johan Wester och Anders Janssons produktionsbolag, har startat en humorfestival i Lund. Två dagar, 40 akter, 120 komiker. Allt från Jonas Gardell och Sally Phillips till barnteater. Dag ett gick jag runt och var konferencier på lite olika scener. Såg Rikets sals föreställning som var charmig, lite otight men väldigt rolig. Samt äcklig. Det senare berodde mest på att Valle Westesson hade gjort en kötthatt av fläskfärs, bacon och kapris som han haft i rumstemperatur i en vecka. De maskar som kröp ur köttet på scenen var egentligen inte så äckliga, men tillsammans med stanken från kötthatten skapade de ett litet dofthelvete som fick mig att fly lokalen.

Sen såg jag i rask fart Nisti Stêrk (rolig och vacker förställning), Fredrik Lindström i "Sex" (finurligt och väldigt inspirerande) samt slutligen Peter Apelgren i "Lär dig måla - steg 2" (har nog inte skrattat så mycket på flera år).

Inget tvivel om att humorfestivalen är i Lund för att stanna. Känns som om Anagram på allvar tar upp kampen med Stockholm Comedy Festival om vilken som är landets största humorhändelse. Med Malmö Comedy Festival som "Fräck uppstickare".


En annan kötthatt.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Jag var på Humorfestivalen, den får bästa betyg. Jag hoppas på en repris nästa år!

Fritte Fritzson sa...

Kul, hoppas också på repris. Ses kanske nästa år då?

Anna sa...

Testa att bo ovanför en gubbe som gått och dött och fått legat i minst 4 veckor så allt du äger luktar ruttet lik. Det var inte en kul upplevelse som man fick för två somrar sedan...

Fritte Fritzson sa...

Så jävla själviskt att dö på det sättet!