måndag 12 april 2010

Malmö FF - tåget börjar rulla

Igår spelade MFF borta mot Kalmar FF. Det blev en spännande match där MFF lyckades vända två underlägen till vinst. Ett styrkebesked och jag tror Daniel Andersson är inne på rätt spår när han säger att laget i fjol knappast skulle ha åstadkommit det samma. Det finns en styrka och harmoni i laget i år som inte fanns där i fjol utom möjligtvis under några framgångsrika höstomgångar innan man började tappa igen.

Att MFF har elva poäng efter fem matcher utan att ha spelad sådär fantastisk fotboll (utom stundtals) är också ett styrkebesked. Wilton har äntligen hittat rätt som mittfältare och att brassen skulle vara en bollvinnare på mittfältet 2010 var det nog få som kunde förutse för ett par år sedan. Att Ivo Pekalski gör en bra halvlek gladde också ett himmelsblått hjärta.

Häcken hemma nästa match. Kan som vanligt gå hur som helst, men att Hisingsgänget skulle backa hem med tio man på egen planhalva förefaller otroligt. Vilket naturligtvis öppnar upp för bra spel och i förlängningen vinst i hemmaborgen.

Man ska aldrig tippa Allsvenskan så här tidigt men jag sticker ändå ut hakan: Malmö kommer trea i år. Vinner gör dom inte, men trea blir dom, sen får dom till ett bra kval till Europa league, där dom i gruppspelet slår Lens borta, spelar oavgjort mot Besiktas hemma, men i övrigt förlorar allt.

Noterar också att Sydsvenskan som vanligt är urusla i sin betygsättning efter matchen, medan Fredrik Lindstrand i City tagit uppgiften på allvar. Han ger t.ex. backlinjen de dåliga betyg den förtjänar och Wilton en fyra.


Bollvinnaren.

Inga kommentarer: