fredag 12 februari 2010

Ondskan

är en roman av Jan Guillou, men också män i 55-årsåldern som inte vet sina gränser. Igår hade AMF bjudit in en massa försäkringsmäklare till Norra Brunn för en trevlig kväll. Två av dom (som satt precis framför scenen) kom från Max Matthiessen, en Stockholmsfirma, och babblade konstant under showen. Först försökte jag säga till lite snällt, sen få dom att förstå att dom var dampiga småungar, men inget hjälpte. Ståuppen funkade ok, men det fanns inget utrymme för pauser eller improvisationer eftersom gubbarna sabbade allt genom sitt pladder. Jakob Öqvist och Johan Rheborg, som också uppträdde gjorde helt rätt och körde över dom med energi i ungefär en halvtimme var. Det var riktigt roligt att se. Sen kom gubbarna ut i köket efteråt - vem hade gett dom lov till det? - och skulle berätta för Rheborg "hur jävla bra han var i Kenny Starfighter". Rheborg flydde ut genom personalingången.

Jag tror säkert alla hade en trevlig kväll, men den hade också kunnat bli lite bättre om två män i 55-årsåldern från Max Matthiessen satt varsitt kycklingben i halsen.Fotnot: Jag menar naturligtvis inte att det skulle hända dom något allvarligt. Kycklingbenet var bara en metafor för att få tyst på någon.

2 kommentarer:

Ixodidae sa...

Man är ju inte förvånad över Maxarnas uppträdande. Från "Lill-Hitler", "Kapten Glenning" och rakt ner genom hela organisationen.

Fritte Fritzson sa...

Aha, någon som känner till hur det funkar där. Intressant. Keep me posted.