söndag 24 januari 2010

Dop

Min bästis Magnus och hans tjej Anna döpte sin dotter Sally igår. Det var ett halvreligiöst dop = en präst, men inte i kyrkan, utan i en liten paviljong i Pildammsparken. Antagligen en kompromiss mellan två personer med lite olika grad av gudstro.

Det blev ett väldigt avslappnat dop med sång och skratt. Prästen berättade en helt sann historia från tiden då han döptes på Sahlgrenska i Göteborg. Tiden kan ha varit tidigt femtiotal. Under dessa bistra tider döptes tydligen spädbarnen på löpande band av en sjukhuspräst. Mammorna fick lyssna på dopet från sina sängplatser via internradio! Var papporna befann sig var oklart, antagligen med en cigarr och en whiskey nånstans i Masthugget.

Efter dopet var det lunch på Konsthallen, då jag också fick en väldigt tydlig roll tilldelad. Barnen (en åtta tio stycken) sprang fram till mig och petade på mig för att framkalla en reaktion. Jag hade alltså blivit DEN ÄLDRE OGIFTE VÄNNEN TILL FAMILJEN. Först blev jag vettskrämd, men sen accepterade jag mitt öde och jagade skiten ur dom.

Sen gick vi hem till Magnus och drack kaffe och åt tårta. Då fick jag också se en helt fantastisk tolkning av Titicacasjön. Det var Magnus svägerskas två döttrar på sex och fyra år som hade gjort en egen inspelning av vår "showstopper" från Krogshowerna vi spelat. Alltid kul med fan-art.


Originalet

Inga kommentarer: