söndag 22 november 2009

Snäll humor

Oslipat körde igår en specialföreställning i Tangopalatsets källare inför ca 100 personer. Alla komikerna hade skrivit fem minuter nytt material som inte skulle väcka anstöt. För att kontrollera detta hade vi en minoritetsjury som bestod av en feminist, en tant och en jude som delade ut minuspoäng om de kände sig stötta. Men dom som avgjorde om det var roligt eller inte var i slutändan en annan jury bestående av vita, heterosexuella medelklassmän.

Jag var konferencier och kunde därför kosta på mig att köra lite hårdare material, något jag utnyttjade ett par gånger. Alla komikerna var verkligen superroliga. De som uppträdde var Jörund Larsen, Nils Lind, Johannes Finnlaugson, Valle Westesson, Tomas Högblom, Cecilia Ramstedt, Marcus Johansson och Kringan Svensson. Till slut stod Kringlan som segrare efter ett tight race.

Jag älskar verkligen den där källaren. Nu har vi kört fyra specialföreställningar där och alla har blivit mycket bra. Det känns som om vi hittat en bra balans nu när vanliga Oslipat blivit en lite mer etablerad klubb. Då är källaren andningshålet där experimenten får stå i centrum. Precis som de egentligen borde göra alltid.

Inga kommentarer: