söndag 1 november 2009

Oslipat i Kristianstad

I fredags körde vi en Oslipat Knock-out-kväll i Kristianstad. Jag var konferencier och introducerade kvällen. Ibland är det svårt att veta vad som går hem på olika ställen, men jag fick bra flow direkt och testade också ett par lite grövre grejer så att komikerna skulle få en aning om var nivån för kvällen låg. Den visade sig va hög på det sättet att det blev en väldigt rolig kväll. Först körde Jörund Larsen ett kort set och var precis lika säker som man har vant sig vid att han är. Sen var det en knockoutmatch mellan Marcus Johansson och Paul Tilly (som ju nästan var på hemmaplan, eftersom han är från Osby). Vi körde trerondersmatcher där första ronden var en presentationsrond, andra en aktualitetsrond och tredje ett valfritt ämne. Tilly gick ut i hårt tempo från början, Marcus smög fram och ökade rond för rond. Till slut stod Paul ändå som segrare.

Efter pausen gjorde en tjej från Degeberga, Petrina Solange Karlsson, debut. Det var en väldigt lovande sådan. Hon hade fattat precis vad ståupp handlar om. Tydliga skämt med bra uppbyggnad och som utgick från henne själv! Sen var det dags för dagens andra tungviktsmöte mellan Kringlan Svensson och Marika Carlsson. Det här blev en väldigt jämn match där Kringlan låg under men sånär höll på att gå ikapp och om i sista ronden. Publikens röstkort var väldigt jämt fördelade med en viss övervikt för Marika. Hon mötte nu Paul i en final där de skulle motivera varför just de skulle vinna. Bägge gjorde det väldigt bra, men Marika var lite vassare och tog hem segern. Inte helt överraskande med tanke på hennes rutin, både som ståuppare och i Treans Comedy Fightclub.

Allt som allt en väldigt lyckad kväll i Kristianstad. Tack till Supportbolaget för bra samarbete.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tyckte att du gjorde ett kanonjobb och hjälpte till att göra kvällen superbra. Vi som satt längst fram (he he inte killarna till vänster) gillade hela showen men skulle nån vunnit så hade det varit norrmannen. Ha ha

Fritte Fritzson sa...

Roligt att höra att ni hade kul! Jag ska framföra det till Jörund!

Malin sa...

Tack för en underbart skön kväll :) Vi hade det BÄST...vid bordet i mitten :) Vi skrattade så vi hade ont i käkmusklerna dagen efter :) Superkul... Riktigt bra blandning.
Minst lika bra som förra året...
Ha det kul / Malin

Magnus sa...

Kanonkul var det som sagt! Kringlans hönan och ägget-resonemang var kvällens höjdpunkt. Hoppas att ni kan komma förbi staden oftare än en gång per år hädanefter. Finns det ingen pub som har intresse av att husa er på mer eller mindre regelbunden basis?