söndag 8 november 2009

Malmö komedifestival III

Under den något missvisande titeln skojade ett gäng på krogen På besök i fredags. Simon Svensson, Johannes Finnlaugsson, Cecilia Ramstedt, Nils Lind, Tomas Högblom, Jesper Rönndahl, Josefin Johansson, Marja Nyberg, Marcus Johansson, Erik Börén, Soran Ismail och jag. På besök har blivit lite av en fristad för det som lite slarvigt kallas för Oslipatgänget. Det som kännetäcknar detta kotteri är 1) att det är lite svårt att redogöra för exakt för vilka som ingår och 2) att alla dricker lite för mycket alkohol. Detta skiljer gruppen rätt kraftigt från det så kallade MACK-gänget, där de flesta har en balanserad om inte obefintlig alkoholkonsumtion.

Det var en skön kväll där de flesta som vanligt levererade nya och roliga skämt. Jesper höll ihop kvällen på ett alldeles lysande sätt. Bäst var nog Johannes, som kombinerade fräscha skämt med en väldigt självklar scennärvaro.

Efteråt - ja det här kommer kanske inte som någon större överraskning - dracks det en hel del öl. Själv var jag ok, men inte mer. Jag försökte leverera mina grejer lite deadpan, alltså coolt. Det funkade ok, men materialet höll inte hela vägen för det. La in lite gamla grejer också, mest för att hålla skämten kokande.

Inga kommentarer: