torsdag 20 augusti 2009

Den stora skojerikvällen

I onsdags var det stora skojerikvällen på Malmöfestivalen. Jag och Marcus hade stöttat Malmöfestivalen som bollplank och vi fick ihop en fantastisk kväll. Oslipat med Cilla Domstad och Kristoffer Appelquist, Pang prego, med Rönndahl, Johansson, Svensson och Svensson, Shazia Mirza (UK) och Azhar Uzman (US).

Oslipatgigget gick väldigt bra, även om det var lite ljust i lokalen. Jag skojade rätt mycket nytt och det gick bra även om det var långt ifrån tekniskt perfekt. En 7:a på den danska 13-gradiga betygsskalan.

Pang prego var väldigt roliga även om tekniken strulade lite. Allt det är förstås fixat till Stockholm Comedy Festival nästa helg. Roligast var nog Josefins och Kringlans dans, men det var många klassnummer.

Shazia Mirza och Azhar Uzman var också två toppenbokningar. Bägge muslimska komiker men med olika erfarenheter och från olika länder. Både Mirza och Uzman visade sig vara fullblodsproffs och jag njöt av bägge giggen. Mirza var väldigt cool och med en otroligt skön lite nonchig leverans där många av skämten var rätt hårda men hon hade hela tiden kontroll över publiken. Uzman var mer go och glad hela tiden men var också väldigt smart och höll bl.a. en föreläsning om Moriskan, teatern där vi spelade i och förklarade varför dess arkitektur var ologisk. Ni skulle vart där.

Tack till Malmöfestivalen för ett fint arrangemang. För övrigt kan jag berätta att det var helt fullsatt hela kvällen. Redan när Oslipat körde halv 6 kom de sista inte in i lokalen. Bådar gott inför hösten.

Inga kommentarer: