fredag 30 januari 2009

Glory Days

Debaser (både Stockholm och Malmö) har ett koncept som heter "En afton med..." Igår var det "En afton med Bruce Springsteen", som började med filmvisning och sen bjöd på en rad artister som tolkade Bossen. Det blev verkligen en magisk kväll. Eagle Eye Cherry var där - var det han som sjöng Atlantic City? Simon från Silverbullit var där och skapade psykedelisk stämning. Mannen har exakt samma kroppsspråk som Ankan Johansson, men är inte lika lättillgänglig, för att uttrycka sig milt. Stephen Simmonds skapade allsångsstämning i lokalen och husbandet, men bl.a. Lasse (ni vet han som ser ut som Sven i Klungan) och Magnus från Cardigans byggde upp en fin stämning, för att inte tala om de tre körtjejerna. Kleerup spelade alla instrument i hela orkestern och klättrade i ljusriggen. Jill Johnsson var där också, och var rätt ärlig med att hon kom från ett annat håll och inte hade så bra koll på Springsteen. Med det sagt rockade hon röven av lokalen med sin fantastiska röst och helprofessionella utstrålning.

Men det som var kvällens största moment, i alla fall för mig, var när Annika Norlin stod så där naket som bara Annika Norlin kan göra och tolkade "Glory Days". Det var lite som om det kunde ha varit en Hello Saferidelåt, som Bruce någon gång gjort en cover på. Fantastiskt. Vackert.

Det var Bigboss Börén, mannen med 1100-facebookkompisar, som såg till att kvällen med den andra Bossen blev verklighet. Jag var i ett lyckorus efteråt, även om det kom lite smolk i bägaren under sista låten då alla var på scenen och sjöng utom Simon i Silverbullit. Det var som om någon stuckit en kniv i mitt ordningstörstande medelklasshjärta. - Jaså, det duger inte att stå med Eagle Eye Cherry och Jill Johnsson i ett finalnummer och se lite glad ut. Simon från Silverbullit är etta på min "människor jag hatar för att de inte kan bjuda till lite i sociala sammanhang-lista".

Humör: Glad
Lyssnar på: Glory Days

1 kommentar:

Anonym sa...

HEJ din JÄvla kuksugare! Hoppas något hemskt händer dig