måndag 22 december 2008

Det brinner...

Sitter på kontoret i Sofielund och tittar ut över korsningen. En bensinmack, en butik som säljer andelslägenheter i Spanien, en kinakrog. En kilometer bort ligger Rosengård. Tydligen har det brunnit där den senaste veckan. Det är inte direkt något som man har märkt i resten av stan. Möjligen lite fler kravallutrustade poliser som parkerat utanför Konsum på Parkgatan och köpt baguetter. Brandkåren kör förbi på Amiralsgatan raka vägen ut till det trafikseparerade Rosengård, där 8 000 av kanske 20 000 invånare är ungdomar. De flesta lever mycket trängre än någon av er som läser den här bloggen.

Samtidigt har jag läst Angela Davis självbiografi från 1975. Den handlar om hennes uppväxt i Birmingham, Alabama, om sextiotalets medborgarrättsrörelse och om hennes kamp för frihet från politiskt förtryck. Det slår mig att det våld som präglade hennes barndoms skolgård i djupaste Södern egentligen är samma som nu. Det är inte logiskt, inte lättförklarat, bara grundat i ett djupt missnöje med samhällsordningen och i en apati och leda som bara kan frodas i hårt segregerade miljöer.

Jag läste i Sydvenskan att lokalen som användes som källarmoské och som var själva gnistan som tände kravallerna skulle användas som en slags "boskola". Jag ser framför mig hur nyanlända familjer får lära sig ta bort luddet ur torktumlaren och lära sig att inte vara för högljudda i trapphuset. Tydligen är det så vi ska skapa ett bättre och mer integrerat samhälle.

1 kommentar:

Mike sa...

Detta är ett måste att se,.

dom har redan planerat vår framtid.


Codex Alimentarius

http://video.google.com/videoplay?docid=5800206429960925518

exponera NWO