torsdag 8 maj 2008

Oslipat

Igår var jag konferencier på Oslipat. Det var en av de där kvällarna. Ni vet när det känns som om scenen är varm redan när man kliver upp på den. Längst fram ett gäng stammisar och en proppfull = 240 personer lokal. Jag hade skrivit några skämt, men mest snackade jag runt lite och berättade vad kvällen skulle bjuda på. Fick in några sköna här och nu-moment när vi pratade om var folk kom ifrån.

Sen blev det skratte. Jonathan Unge, Freja Hallberg, Nisse Lind, Maggan Hammar och Aron Flam i första halvan. Unge och Flam var grymma och motsvarade alla förväntningar. Nisse var kanske roligare än någonsin med sin blädderblocksrutin. Freja hade bl.a. en ruggigt rolig sång och Maggan bjöd som vanligt på till synes ostrukturerade men roliga rutiner.

Efter en rekordlång paus (glömde tiden) så körde Teresa Tönisberg, Robin Paulsson och Soran Ismail. Inte mycket att orda om. Alla tre grymt bra comedy. Ett särskilt plus till Soran som är en mycket modig komiker.

Ett stort tack också till min kompanjon Marcus Johansson som denna kväll helt altruistiskt satt i kassan och gladdes åt andras framgångar. Ändring på det nästa gång?

Inga kommentarer: